Сигурно няма българин, който да не обича кисело зеле . А откакто специалистите по здравословно хранене обявиха този ферментирал продукт за истинско медицинско чудо с безбройни ползи, то сякаш се изкачи на още по-висок пиедестал.
Най-вероятно и вие (или някоя грижовна мама или баба) вече сте си приготвили един бидон.
И така - какво да правите, ако киселото зеле стане много меко?
Първо, трябва да знаете, че то става много лигаво и леко, ако сте добавили повече захар към него или използвате йодирана сол.
Именно това може и да промени вкуса на зелето.
Освен това киселото зеле може да се окаже меко, ако го държите на прекалено топло.
И ето какво да направите, за да имате хрупкаво и вкусно зеле :
Извадете го от бидона и го преместете в друг съд, като го осолите.
Трябва да се съхранява на стайна температура за около ден-два, след което се залива със саламура (30 гр сол на 1 л вода) и се премества в хладилника.