Всички знаем колко е полезно авокадото , в последните години много се пропагандира с това и не е лъжа, наистина този плод притежава неизменни качества, които не могат да бъдат оспорени. Но днес няма да говорим за това, а ще ви кажем как да го съхранявате за максимален период от време без да се притеснявате, че ще се развали.
Има три неща, свързани с авокадото, независимо от обстоятелствата: опитайте се да го включите в менюто , изберете го правилно и накрая научете как да го съхранявате. Редакцията ни днес ще ви каже как да съхраните този екзотичен продукт за половин година и да го закупите на промоция на половин цена без да мислите дали ще се развали или не.
Общоизвестно е, че зрелите авокадо се съхраняват в хладилника (!) Само за няколко дни, а в зелен вид те се хранят до пет дни при стайна температура. Ако се нарязва, в тази форма, авокадото е подходящо само за първите 15 минути , след което плодът му започва да придобива кафяв цвят. Въпреки това, то може и трябва да се съхранява за дълго време и ние ще споделим с вас два начина как да го направите.
Как да спасим авокадото
Символът на здравето на жените не трябва да е станал розова панделка, а авокадото. Това определено е най -полезният продукт за нежния пол : положителен ефект върху репродуктивната система и съдържа огромно количество мастни киселини. Само тези две точки забавят застаряването отвътре и отвън в продължение на много години, да не говорим за другите му свойства.
За вегетарианците авокадото е зеленото месо . Съдържа жизненоважни протеини и бързо засища. Дори и с висока енергийна стойност, то е диетично. И последният аргумент в полза на авокадо : то е вкусно и то много
Така, че избрахте плодът на мечтите си. Вече казахме как да направим това , така че нека си припомним едно от основните отличителни качества на този узрял плод: той е устойчив . Така че може да бъде у дома, ако го държите на топло място няколко дни. Ето защо, веднага след като видите авокадо с отстъпка - взимайте без да мислите
Преминете към следващата стъпка!
Как да замразите авокадото
Изцяло това няма да работи - след размразяването, продуктът ще се превърне в гнил картоф . Първо трябва да го отрежете, да извадите костилката и да го поръсите с лимонов сок или оцет. Това няма да му позволи да стане кафяво . Тогава трябва да направите избор.
Метод номер 1
Най-добре е да обелите плодовете и да смилате в блендер до състояние на картофено пюре, добавете една чаена лъжичка лимонов сок, за да се запази цвета на шам-фъстък. Пюрето се разстила върху запечатани опаковки или торби, след което се замразява. Можете да използвате формата за лед, за да заредите по-късно удобните порции кубчета в един контейнер.
Този вид съхранение е много удобен за добавяне в шейкове , правене на козметика и вкусни сандвичи. Това "масло" е няколко пъти по-малко калорично, но не по-малко вкусно.
Метод номер 2
Ще трябва да се опита. Запечете половинките, поръсени със сок или оцет, херметически в пластмасова обвивка (всяка отделно!). След това разтоварете всички половинки в друг херметически затворен контейнер и съхранявайте във фризера. За размразяване ще е достатъчно да оставите авокадото за един час при стайна температура.
Този метод има своите недостатъци. Някой отбелязва, че замразените авокадо (точно в парчета) губят приятната си консистенция. Но този метод не е подходящ за по-нататъшното приготвяне на гуакамоле
Можете също да печете авокадо , да си приготвите бъркани яйца в половинките, да го добавите към салатите и да го хапнете сега просто. Нежният вкус и кремообразната консистенция в крайна сметка завладяват дори онези, които не са опитали този плод за първи път. Споделете нашата статия с приятели, ако ви е интересно.