Ето как яйцата от магазина да траят до 12 месеца - простичко и сигурно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето как яйцата от магазина да траят до 12 месеца - простичко и сигурно:
6487
Източник: blitz.bg
Снимков материал: pixabay.com
Ето как яйцата от магазина да траят до 12 месеца - простичко и сигурно:

Яйцата са сред най-употребяваните продукти в едно домакинство - не само в кулинарията, но и за приготвянето на различни маски за коса, кожа и други домашни козметични продукти. Понякога обаче не успяваме да ги съхраним правилно, а както всички знаем, развалените яйца могат да доведат до сериозни здравословни проблеми.

Днес ще ви научим как да съхраните яйцата по-дълго от указаното на опаковката и не само! Ще разберете как да удължите срока им на съхранение до 12 месеца! Това е особено полезно в случаите, когато сме купили голямо количество от продукта - било то за да се запасим в условията на пандемия, или пък сме ги получили от някой роднина на село, който отглежда домашни кокошки.

И така:

Как може срокът на годност на яйцата да се удължи до 12 месеца в домашни условия.

Пресните яйца могат да се съхраняват при температура до 20 градуса. Ето защо не се страхувайте да купите много от този продукт, дори ако не можете да го съхраните в хладилника.

Без да е в хладилника яйцето става за консумация до 25 дни. 

пресни яйца

В хладилника, при температура най-малко 2 градуса, домашните яйца остават свежи до 3 месеца. Продукт, закупен в магазин, е по-добре да се консумира в рамките на 30 дни. На яйцата в магазина се посочва датата на снасяне, така че е лесно да се изчисли колко дълго ще останат годни за ядене. 

И отново да припомним – не съхранявайте яйцата на вратата на хладилника. Постоянното отваряне на хладилника и температурните промени, породени от това, значително намаляват срока на годност на продукта. По-добре е да ги поставите в контейнери и да ги оставите на рафт в хладилника.

замразяване на яйца

Ще издържи ли яйцето замръзване?

Удължаването на срока на годност на пресни яйца ще стане най-добре във фризера. За целта трябва да се „отървете“ от черупката: по време на замразяването тя може да се напука и да „зарази“ съдържанието на яйцето с бактерии.

Най-добре е да използвате прясно снесени домашни яйца. За целта в суха купа внимателно разбийте яйцата, които искате да съхраните. Добавете щипка сол и разбъркайте до гладкост. 

Изсипете сместа в купа, която може да затворите, но знайте, че сместа не трябва да надминава 2/3 от съвместимостта на купата, тъй като замразените яйца увеличават обема си.

Белтъците и жълтъците могат да бъдат замразени поотделно. Основното нещо - не забравяйте да поставите на купата етикет, който да ви припомня датата на снасяне на яйцата и колко точно от тях сте замразили. 

В този вид срокът на годност на яйцата може да се удължи до 12 месеца!

За правилното и безопасно размразяване яйца е добре първо да преместите купата от фризера в хладилника. Знайте, че при стайна температура продуктът се размразява неравномерно: горният слой се топи по-бързо и става благоприятен за „развъждането“ набактерии, докато вътрешността все още е замръзнала.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft