Ето как кексът да бухне и да прелива от формата без бакпулвер и сода - супер лесна рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как кексът да бухне и да прелива от формата без бакпулвер и сода - супер лесна рецепта:
Ето как кексът да бухне и да прелива от формата без бакпулвер и сода - супер лесна рецепта:
88232
Ето как кексът да бухне и да прелива от формата без бакпулвер и сода - супер лесна рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно и вие сте прекарвали часове, ровейки се в кулинарните форуми в търсене на перфектната рецепта за кекс - мек , пухкав , с идеална форма и преливащ от тавата. Днес сме ви приготвили точно такава рецепта, а добрата новина е, че изпълнението му е изключително лесно - трябва просто да се придържате към технологията.

кексче за гости

Резултатът е изненадващо вкусен сладкиш , който просто се топи в устата - много нежен, пухкав, без вредни добавки и дори без бакпулвер или сода ! И всичко това благодарение на технологията на приготвяне .

Супер пухкав кекс без набухвател

СЪСТАВКИ

ПРИГОТВЯНЕ

  1. Извадете предварително яйцата и маслото от хладилника, така че да са на стайна температура.
    продукти за кекс
  2. Разбийте маслото с миксер за 5-6 минути, за да побелее.
  3. Добавете цялото количество захар и продължете да биете още 10 минути.
    разбиване на масло
  4. По рецепта теглото на яйцата без черупките трябва да бъде 240 гр.
Това са приблизително 5 по-малки яйца. Разбийте ги в отделен съд с тел до гладка, еднородна смес. 
разбити яйца
  • Продължете да разбивате маслото и захарта в продължение на 15-20 минути, като периодично изливате по малко от яйцата. Готовността на сместа може да бъде проверена като разтриете капка между пръстите си. Ако захарта не се усеща, сместа е готова.
  • Пресейте брашното и нишестето поне три пъти, така че в тях да попадне достатъчно въздуа. Добавете пресятата смес от брашно и нишесте към маслото и разбъркайте добре още 20-30 секунди. Тестото е готово!
    тесто за кекс
  • Намажете формата за печене с масло, изсипете тестото вътре и го изравнете с шпатула. Тестото ще се надигне, така че не пълнете формата повече от половината от обема й.
    как се прави кекс
  • Пъхнете формата за 50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  • Извадете кекса от фурната и го оставете във формата, докато се охлади напълно, след това го обърнете върху подходяща чиния и поръсете с пудра захар.
    пухкав кекс
  • Най-пухкавият кекс е готов. Приятен апетит!
  • Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft