Ето как маята влияе на тялото ви. Направо няма да повярвате

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ето как маята влияе на тялото ви. Направо няма да повярвате
330307
Снимков материал: pixabay.com
Ето как маята влияе на тялото ви. Направо няма да повярвате

След като влезе в тялото, маята може да стане причина нечуван процес с много вреди за вашето здраве. И тук не става въпрос за естествената мая, от която се получава квас и жива бира.

Особено опасна е сухата мая, която се слага в хляба и която доста домакини ползват, за да правят сладкиши.

В това число влиза по същия начин и маята, която се предлага на кубчета. Същите субстрати се използват и за производството на бирата и хляба, които купуваме от магазина. Запомнете: удобно и вкусно изцяло не означава и полезно за здравето, пише lekuva.net

Гъбичките на дрождите, които влизат в тялото, заедно с вредната купешка храна, унищожават микрофлората в стомаха и червата. Ето защо доста хора чувстват тежест в стомаха след като са хапнали дори и две филиики хляб. Дрождите в маята могат да станат причина за сериозни храносмилателни разстройства.

Процесът на ферментация, който се случва в тялото след насищането с маята, има цяла гама от негативни последици. Умора на мозъка и тялото, намаляване на имунитета, нарушения на съня, ниско съпротивление към инфекции – това веднага се забелязва при хора с пристрастяване, свързано с продукти, съдържащи дрожди. Германски изследователи вярват, че процесът на ферментация може да повлияе на появата и растежа на раковите клетки в човешкото тяло.

Точно това е открил и един германски учен от университета в Кьолн – Херман Волф, който в продължение на 37 месеца е хранил ракова клетка в епруветка с разтвор на дрожди. Туморът нараснал повече от 3 пъти!

Ферментацията на маята всъщност е ужасяващ процес. Ако това се случва в тялото, диафрагмата не изпълнява осцилиращи движения. Получава се и притискане на белите дробове. Всички органите на храносмилането работят зле, поради прекомерното обгазяване, а жлъчния мехур променя формата си.

Ферментацията също е причина и за застой на течности в долните крайници и малкия таз. Това води до разширени вени, тромбоза, венозни язви и по-нататъшно намаляване на имунитета. Учените са склонни да вярват, че прекомерната консумация на храни с мая причинява появата на различни видове тумори и сериозна повреда на целия организъм.

Kакво да направим?

Просто е необходимо да се ограничи използването на дрожди, и не след дълго вие сами ще се почувствате по-добре! Ферментационните процеси в организма , причинени от маята, не ви правят по-здрави. Затова не яжте хляб, не пийте много бира и забравете за вкусните сладкиши, които продават в магазините. В добавка, има много рецепти за тесто, в което не се използва мая. Защо не пробвате някоя от тях?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft