Направо пръстите да си оближеш! Печено месо на фурна, толкова меко и вкусно, че се топи и се разпада, когато го боднеш с вилицата - толкова крехко става!
"Здравейте приятели! Днес ще ви покажа как приготвям невероятно крехко и сочно свинско на фурна . Месото е изпечено до съвършенство, толкова ароматно и крехко, че се топи в устата!
Тази лесна рецепта за печено на фурна месо е идеална за празнични поводи, семейни вечери или специални гости.
Опитайте тази впечатляваща рецепта и се насладете на едно вкусно, крехко и лесно за приготвяне ястие с месо!" Това ни пише нашата читателка Петя, от която получихме рецептата. Споделяме с вас цялата процедура:
Крехко и сочно свинско на фурна
Продукти:
- 1 кг свински врат
- смлян пипер
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка смлян кориандър
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 30-40 г разтопено масло
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- малко олио и 20 г разтопено масло
- стрък розмарин
Приготвяне:
Втрийте подправките в парчето месо. Нарежете на ситно чесъна, поставете парчетата в дупки, които сте направили с върха на остър нож в месото, след което поръсете с олио и намажете всичко добре, така че да поеме месото ароматите.
Оставете да се маринова поне 1 час на студено.
След това залейте месото с малко олио, смесено с 20 гр. разтопено масло, добавете 1-2 клонки розмарин и печете 2 часа на 160-170 градуса под фолио.
След като изтече това време, отстранете фолиото и залейте със сока, който е пуснало самото месо.
Пече се още 10 минути на 180 градуса до зачервяване.
Снимка: YouTube
Това е - става мозък!
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!