Перфектното Агнешко печено за Гергьовден - в какво се кисне месото, за да се махне характерната миризма. Разпада се от кокала:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектното Агнешко печено за Гергьовден - в какво се кисне месото, за да се махне характерната миризма. Разпада се от кокала:
Перфектното Агнешко печено за Гергьовден - в какво се кисне месото, за да се махне характерната...
15487
Перфектното Агнешко печено за Гергьовден - в какво се кисне месото, за да се махне характерната миризма. Разпада се от кокала:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Агнешкото, изпечено на шиш, може да е най-доброто, но не всеки има възможностите да приготви агнешкото за Гергьовден по този начин. Предлагаме ви една стара и изпитана рецепта, с която агнешкото се получава толкова вкусно, колкото и това на шиш.

По нашите земи по традиция за Гергьовден се приготвя изключително агнешко. Има обаче хора, които са отблъснати от специфичната миризма на това месо.

Такава миризма обаче може да се неутрализира с начина на приготвяне, а резултатът е истинска радост за всички, които могат да се почерпят с вкусно парче месо. Мекотата и вкусът на така приготвеното Агнешко печено е наистина уникален, така че ще бъде истинско жалко, ако не е на вашата празнична трапеза. Ето какво ви трябва за Ароматното агнешко за Гергьовден :

агнешко Гергьовден

Ароматно агнешко за Гергьовден

Продукти:

4 кг агнешко (за предпочитане от плешка)

1,5 кг картофи

3 супени лъжици сол

1 супена лъжица черен пипер на прах

4 скилидки чесън

1 супена лъжица розмарин

3 дафинови листа

2 литра мляко

100 мл зехтин

Приготвяне:

Смесете зехтина, наситнения чесън, магданоза, розмарина, черния пипер и дафиновия лист. Измийте добре агнешкото месо, след което подсушете парчето или парчетата с кухненска кърпа. Посолява се месото, след което го залейте с маринатата със зехтин и я втрийте добре в месото.

Оставете за два часа. Сложете месото в голяма, дълбока тенджера и налейте мляко, колкото да го покрие, след това го сложете на огъня и когато млякото заври намалете температурата и го покрийте, така че гответе месото около час, като внимавате да не изкипи млякото.

След изтичане на времето извадете месото от млякото, намазнете добре по-дълбока тава или пръстен гювеч, след което наредете обелените картофи, нарязани наполовина и отгоре сложете агнешкото.

Налейте отгоре половината от млякото, в което се е варило месото. Печете агнешкото за около два часа на 180 градуса, покрито с фолио, като преди края отстранете фолиото и го допечете за кратко, за да хване хубава коричка.

агнешко в прясно мляко

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft