Ето как се прави прочутата Линцерова торта - не трябва да ходите чак до Австрия, за да вземете рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ето как се прави прочутата Линцерова торта - не трябва да ходите чак до Австрия, за да вземете рецептата
Ето как се прави прочутата Линцерова торта - не трябва да ходите чак до Австрия, за да вземете...
admin
Добавена от: admin
25300
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

400 гр. брашно

2 чаени лъжички бакпулвер

200 гр. захар

2 пакетчета (16-20 гр) ванилова захар

малко карамфил

2 супени лъжици канела

2 яйца

250 гр. масло

250 гр. сурови счукани бадеми

Плънка:

мармалад или сладко по избор и вкус
 


Това е любимият сладкиш на мнозина - с богат маслен вкус, хрупкави бадеми и сладко-тръпчив мармалад. Името му идва от австрийския град Линц, където е създадена рецептата. Ако и вие сте сред почитателите, приготвянето му е много лесно и прятно:

Отделете единия жълтък и всички съставки освен него и мармалада поставете в купа за разбиване. Разбийте с бъркалките за тесто на миксера до изравняване на сместа. Около 2/3 от тестото разпределете върху хартия за печене в кръгла тава и върху него намажете мармалада. Останалата част от тестото премесете, разточете и с нож изрежете ленти, които подредете върху мармалада като решетка. С жълтъка (може да добавите и съвсем малко мляко) намажете лентичките тесто. Печете на 180-200 градуса около 30-тина минути.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft