Ето как се правят НАЙ-БЪРЗИТЕ ЕКЛЕРИ: Перфектно хрупкави отвън с най-кремообразния пълнеж, а с този съвет ще станат идеални

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Десерти
Ето как се правят НАЙ-БЪРЗИТЕ ЕКЛЕРИ: Перфектно хрупкави отвън с най-кремообразния пълнеж, а с този съвет ще станат идеални
382
Снимков материал: tanja_recepti
Ето как се правят НАЙ-БЪРЗИТЕ ЕКЛЕРИ: Перфектно хрупкави отвън с най-кремообразния пълнеж, а с този съвет ще станат идеални

Има десерти, които ни връщат към детството, семейните събирания и аромата на неделната следобедна закуска – и тези еклери определено са едни от тях. Макар на пръв поглед да изглеждат сложни, с правилната рецепта приготвянето им е изненадващо лесно още от първия опит.

Перфектно хрупкави отвън, меки отвътре и пълни с неустоим крем, тези еклери са изборът за всеки повод – от рождени дни до съботни следобеди с кафе. Приготвят се лесно и още по-бързо изчезват от масата!


Рецептата е споделена от кулинарния блогър @tanja_recepti, а ето и стъпките:


Необходими продукти:

За тестото:

  • 300 мл вода

  • 150 мл олио

  • 3 чаши обикновено брашно

  • 4 яйца

За крема:

  • 1 000 мл (1 л) прясно мляко

  • 9 с. л. захар

  • 2 ванилови захара

  • 6 с. л. брашно

  • 4 с. л. нишесте

  • 4 яйца


Подготовка на тестото:

  1. В тенджера смесете водата и олиото и загрейте до завиране.

  2. Прибавете брашното наведнъж и бъркайте енергично, докато се получи компактна маса.

  3. Оставете леко да се охлади, след което добавяйте яйцата едно по едно, разбивайки добре между всяко.

  4. С лъжица оформете топчета (или шприцовайте дълги пръчици) върху тава, покрита с хартия за печене, като оставяте разстояние помежду им.

  5. Печете в предварително загрята фурна на 200–220 °C за около 25 минути, докато придобият златист цвят. Не отваряйте фурната по време на печене!


Приготвяне на крема:

  1. Отделете 200 мл от млякото. Останалото мляко (800 мл) загрейте с ваниловата захар до завиране.

  2. В купа смесете яйцата, захарта, брашното, сгъстителя и отделеното мляко.

  3. Бавно изсипете тази смес във врящото мляко, бъркайки непрекъснато, докато сместа се сгъсти като пудинг.

  4. Оставете крема да се охлади напълно, преди да пълните еклерите.

Изстиналите  еклери разрежете хоризонтално, напълнете с крем, поръсете с пудра захар и се наслаждавайте на всяка хапка!


 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft