Ето как се правят най-уникалните пилешки хапки - хрупкави отвън и сочни отвътре! Не пропускайте -...
24 Февруари 2018
2365762
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Няма човек, който да не обича крехко пилешко филе . Но всички имаме един проблем при приготвянето му - филето остават малко сухо след пържене или печене.
Нашата рецепта за пилешки хапки ще ви разкрие една забележителна хитрост, с която пилето ви винаги ще е перфектно пухкаво и сочно.
Обикновено пилешките хапки се овалват в галета, потапят се в тесто и т.н.
Но тази рецепта е супер лесна - трябва ви само брашно!
СЪСТАВКИ:
500 гр. пилешко филе
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. нишесте
половин лимон
3 с.л. брашно
сол на вкус
- Нарежете пилешкото на средни кубчета.
- Добавете содата, разбъркайте със сока от половин лимон, добавете сол на вкус и нишестето, разбъркайте отново и оставете месото да се маринова за 15 минути.
- Оваляйте всяко парче в брашно и го изпържете от всички страни до златисто.
Толкова е лесно! Само остава да го поднесете с прясна салата и сосче по желание!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари