Картофите са сред любимите гарнитури на малки и големи. Подхождат с всякакво месо, а и дори само така - сварени с малко масълце и шарена сол, също са чудесни.
Налага се да обелите картофите, да ги измиете, а след това и сварите. Това не винаги е особено удобно, защото понякога времето ви притиска, а вие искате да хапнете набързо.
Наскоро свекърва ми ми каза прекрасен алтернативен метод за приготвяне на варени картофи . Не ви трябва нито вода, нито тенджера. Точно така... В първия момент и аз не можех да повярвам.
На вкус са много по-вкусни и сочни от сварените по "обикновения" начин картофи.
Този метод е идеален особено за тези, които искат да приготвят такива картофи за една или две порции. В моя случай исках да си приготвя гарнитура към рибката. Отделих точно 12-15 минути за всичко - белене, миене и приготвяне.
За да приготвя картофите ми трябваха:
- два големи картофа
- стъклен съд с капак
- масло
- сол
- магданоз
Приготвяне:
Картофите трябва да се обелят. След това ги поставяме в стъклената купа и ги покриваме с капак.
Слагаме ги в микровълновата за 10 минути (мощност 800W).
След 10 минути се вадят от микровълновата и ги натрошаваме с вилица. Слагаме малко масълце и билки на вкус (аз харесвам магданоз).
Картофите стават много вкусни и сочни. Дори са много по-приятни за хапване от обикновените варени картофи. Освен това стават само за 10 минути и то в микровълновата фурна.