Ето кои са най-полезните билки в борбата с рака

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ето кои са най-полезните билки в борбата с рака
16986
Снимков материал: pixabay.com
Ето кои са най-полезните билки в борбата с рака

Най-известните в научната и народната медицина лечебни растения са близо 160. Според специалистите някои от тях могат да окажат извънредно полезно влияние над човешкото тяло даже при лечение на рак и туморни образувания.


Вижте кои са най-ефикасните растения в борбата срещу рака 

 

Джинджифил

В народната медицина джинджифилът отколе се използва за лекуване на всичко - от настинки до запек.

Може да се консумира пресен и под формата на подправка. Джинджифилът убива раковите клетки по два начина - кара ги да се самоунищожават и да се "самоизяждат". Той помага в борбата с раковите клетки, които са изградили крепкост против химиотерапия и повтарящо се лечение, без да вреди на здравите.
Приемът на джинджифил може напълно да замести и лекарствата срещу гадене и повръщане, уверяват специалисти и го поставят на първо място в класацията на растенията, подпомагащи борбата с рака.

 

Розмарин

Изключително богат е на антиоксиданти и противовъзпалителни вещества, които го превръщат в едно от най-мощните оръжия срещу рака. Използва се и за пазене от болести на черния дроб, сърдечно-съдови болести, помага при лошо храносмилане, метеоризъм, загуба на апетит и други храносмилателни затруднения.

 

Зелен чай

Зеленият чай помага за предотвратяването на почти всички видове рак, включително на гърдата, белите дробове, кожата, черния дроб, стомаха и на дебелото черво. Антиканцерогенните си свойства дължи на високото съдържание на антиоксиданти .


 

Невен

Невенът е едно от най-мощните лечебни средства при ракови болести. Действа антивъзпалително и антибактериално. Съдържа значителни количества етерично масло, сапонини, каротеноиди, флавоноиди, слузни вещества, органични киселини, горчиви вещества, фитостероли, магнезий, манган и витамин С. Прясно изцеденият сок от невен може да се прилага дори при рак на кожата.

 

Куркума

Основната активна съставка на куркумата е куркуминът. Има доказателства, че именно тази съставка потиска растежа на много видове рак: на дебелото черво, простатата, белите дробове, черния дроб, стомаха, гърдата, яйчниците, както и левкемията. Въздейства и върху ангиогенезата и принуждава раковите клетки да умират.

 

Люти чушки

Лютите чушки съдържат капсаицин - съединение, което може да облекчи болката. Когато капсаицинът се прилага локално върху кожата, той причинява освобождаването на химикал, наречен субстанция Р. При продължителна употреба количеството на субстанция Р, произвеждана в тази област, в крайна сметка намалява, редуцирайки и болката.
Но това не означава, че е необходимо да триете люти чушки там, където ви боли. С тях е нужно да се борави много деликатно, защото могат да причинят изгаряния, ако влязат в контакт с кожата. Затова, ако изпитвате болка и искате да използват силата на лютите чушки, попитайте вашия онколог или лекар за препоръка на крем с капсаицин. Той показва доста добри резултати в лечението на невропатична болка (остра, шокираща болка, следваща пътя на нерва) след операция от рак .  Друга полза от чушките е, че те могат да помогнат при нарушено храносмилане.

 

Чесън

Чесънът принадлежи към семейство Лукови, в което влизат още лук, див лук, праз, шалот и други. Чесънът има високо съдържание на сяра и също е добър източник на аргинин, олигозахариди, флавоноиди и селен. Активно съединение в чесъна, наречено алицин, дава своя характерен мирис и се активира, когато скилидките са нарязани, натрошени или повредени по друг начин. Няколко проучвания показват, че повишеният прием на чесън намалява риска от рак на стомаха, дебелото черво, хранопровода, панкреаса и гърдата. Изглежда, че чесънът може да предпази от рак чрез множество механизми, включително чрез насърчаване възстановяването на ДНК и спирайки бактериални инфекции и образуването на канцерогенни вещества. Чесънът подпомага детоксикацията и може също така да подсили имунната система и да спомогне за намаляване на кръвното налягане.

 

Мента

Ментата е използвана в протежение на хиляди години при затруднения с храносмилането, за облекчение на газове, спазми и диария. Тя може също да помогне при симптоми като синдрома на дразнимото черво и хранително отравяне. Ментата успокоява мускулите на стомаха и подобрява потока на жлъчката, което дава възможност на храните да преминат през стомаха по-бързо.
Ако ракът или лечението му ви причиняват стомашно разстройство, пийте чаша ментов чай. На пазара има богат избор от сортове, а можете да направите и домашен чрез варене на изсушени ментови листа във вода или добавяне на пресни в топла вода, накиснати за няколко минути, докато чаят достигне желаното съдържание.
Ментата също може да успокои болките в гърлото. Поради тази причина може да се използва за облекчаване на болезнени рани в устата, които могат да възникнат от химиотерапия и облъчване.

 

Лайка

Лайката е използвана от векове заради лечебните си ползи при различни състояния.
Тя би могла да помогне при затруднения със съня, по такъв начин че ако не можете да заспите, пробвайте да пиете силен чай от лайка малко преди лягане. Жабуренето с лайка също е проучвано като превенция и лечение на рани в устата от химиотерапия и лъчетерапия. Чаят от лайка би могла да е друг начин за справяне с храносмилателни затруднения, в това число стомашни спазми. Лайката действа добре и при мускулни контракции, особено на гладката мускулатура на червата.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft