Ето кои са храните, които буквално изгарят рака отвътре

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Ето кои са храните, които буквално изгарят рака отвътре
23771
Снимков материал: pixabay.com
Ето кои са храните, които буквално изгарят рака отвътре

Подходящо избраните храни, дисциплината по време на хранене и размера на порциите биха могли да бъдат най-доброто средство з а борба с рака

Работата е там, че една трета от видовете рак са свързани с храненето. Оттук излиза, че правилната диета може много да намали опасността от появата на заболявания.

А ако се вземе предвид, че раковите тумори се развиват бавно, следва, че има време да се забави и даже да се спре този процес.

Става дума главно за зеленчуци и плодове с оранжев, жълт и зелен цвят.

 

Морков

Морковът е богат на един от най-необходимите антиоксиданти, способни според специалистите да защитят от рак – бетакаротин. Изследвания в Харвардския университет установили, че бетакаротинът е токсичен за клетките на злокачествените тумори, забавя растежа на раковите клетки в белите дробове и променя белтъците, необходими за растежа на туморите. В тялото бетакаротинът може да се превръща в ретинолова киселина, която преминава клинични изпитания като лечебно средство против някои форми на рака.

 

Цитрусови: лимони, портокали, грейпфрути, мандарини

Цитрусовите съдържат всички класове естествени съединения (каротиноиди, флавоноиди и др.), всяко от които неутрализира силните химични канцерогени. И може би те са най-ефективното средство против рак на задстомашната жлеза.

 

Домати

Установено е, че пигментът ликопен, придаващ червения цвят на доматите, снижава риска от развитие на рак на задстомашната жлеза и напротив, ниското съдържание на ликопен в кръвта означава повишен риск от рак на този орган. Удивителното е, че ликопенът се съдържа във всички продукти от домати, включително сосове, доматени пасти и дори кетчуп.

 

Дини и кайсии

Както и доматите, дините и кайсиите съдържат същия антиоксидант, който неутрализира свободните радикали на кислорода, предизвикващи рак. Освен това кайсиите съдържат в по-голямо количество бетакаротин, „борещ се“ с рака на белите дробове.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft