Ето кои храни съдържат най- много ракови патогени

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Ето кои храни съдържат най- много ракови патогени
18932
Снимков материал: pixabay.com
Ето кои храни съдържат най- много ракови патогени

Днес ракът е бичът на 21 век . Всяка година броят на хората с рак става все повече и повече, което е повече от тревожно. Има рак поради редица причини : наследственост, хормонални фактори, биологични фактори, химични и физически канцерогени.

опасни храни

В допълнение към тези причини, вероятността от онкологични заболявания до голяма степен зависи от това, което ядем . Онколозите са съставили списък от продукти, съдържащи химични канцерогени, чието използване значително увеличава риска от рак и злокачествени тумори.

 

За да предотвратите рак, премахнете тези храни от диетата:

алкохол

опасни храни

Световната здравна организация (СЗО) сложи алкохолът на второ място след пушенето като причина за рак . Най-често хората, които злоупотребяват с алкохол, се появяват рак на органите на храносмилателната система: червата, ларинкса, черния дроб, устата и гърлото.

Основният канцероген в алкохола е етанол . Той се преработва от тялото в алдехидна оцетна киселина, която уврежда клетките и ги прави по-податливи на злокачествени промени.

сол

опасни храни

Човек, който консумира прекомерно количество сол, се излага на риск от натрупване на хлор в организма, което води до появата на рак.

Редовната консумация на солени храни удвоява риска от рак на стомаха и тази тенденция се вижда най-ясно при мъжете.

 

Месото

Колбасите, особено пушени, съдържат хранителна добавка - натриев нитрит (Е250), която провокира развитието на рак .

Натриевият нитрит е популярна хранителна добавка, която се използва като хранителен оцветител и консервант в месните продукти. Учените твърдят, че хората, които използват колбаси, които включват това вещество, често развиват рак на червата.

 

Газирани сладки напитки

Научно е доказано, че изпиването на две чаши безалкохолно седмично увеличава риска от рак на панкреаса с два пъти. И всичко това, защото тази напитка съдържа много канцерогени, аромати и подсладители.

 

Бързо хранене

опасни храни

Лоша новина за любителите на бързото хранене ...

Според учени от научните изследвания, хората, които редовно ядат бързи храни, имат по-голям шанс да развият не само проблеми с храносмилането, те също са по-податливи на затлъстяване, диабет, рак на гърдата.

За да не се разболеем от рак, учените настояват да се откажем от лошите навици, да се храним правилно , да поддържат активен начин на живот и да не се поддават на депресия. Ако статията ви е била полезна, споделете я с приятели .И бъдете здрави!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft