Ето колко време можете да съхранявате месото във фризер и да става за ядене след това

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето колко време можете да съхранявате месото във фризер и да става за ядене след това
5982
Снимков материал: pixabay.com
Ето колко време можете да съхранявате месото във фризер и да става за ядене след това

Домакините са свикнали да съхраняват месото и останалите месни продукти както в хладилник, така и във фризер. Ако сте си купили по-големи количества, които не възнамерявате да приготвяте в рамките на 2-3 дни, задължително е да ги съхранявате в камерата.

В противен случай рискувате да се развалят и да ги изхвърлите.

Разбира се, когато човек замразява месо, трябва да е наясно с това кой вид месо колко време може да откара във фризер, без това да наруши годността и вкусовите му качества. Как е правилно да съхраняваме месото? Едно от най-важните неща е бързото слагане на ниска температура. Това допринася за образуването на по-малко кристали и по-малко нарушения в мускулната тъкан. 

Има и друго важно нещо, което е желателно да вземете под внимание. Става въпрос за термичната обработка на самото месо – сушене, варене, опушване или друго. Защо никога не трябва да съхранявате пилешкото месо на горния рафт в хладилника Желателно е преди да оставите месото във фризера, да премахнете фабричната му опаковка и да го сложите в торбичка за фризер. Свинското месо, както и телешкото, позволяват да ги съхранявате във фризер до 1 година.

Ако месото е на кайма, желателно е да го съхранявате до 4 месеца. Надениците – до 2 месеца.

Има и друга важна специфика - преди да пъхнете месото във фризера, трябва да бъде добре обезкървено, както и почистено. В случай, че замразявате обработено месо, помнете, че то не бива да прекарва повече от два месеца във фризера.

В противен случай не само може да не е годно за консумация, но и вкусовите му качества значително ще се изменят. Пилешкото месо позволява да го съхранявате до година. За да имате контрол над храната, най-добре поставяйте етикет на всеки един плик. Така ще сте наясно с престоя й във фризера и дали е безопасно да я консумирате!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft