Ето колко лесно се прави най-известната торта-Разделяте белтци от жълтъци, разбивате маслото със захарта и

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето колко лесно се прави най-известната торта-Разделяте белтци от жълтъци, разбивате маслото със захарта и
Ето колко лесно се прави най-известната торта-Разделяте белтци от жълтъци, разбивате маслото със...
17081
Ето колко лесно се прави най-известната торта-Разделяте белтци от жълтъци, разбивате маслото със захарта и
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

За блата:

  • 100 грама краве масло, на стайна температура
  • 300 грама захар
  • 4 яйца
  • 50 милилитра прясно краве мляко
  • 150 грама брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 80 грама филирани бадеми
  • 2 щипки сол

За крема:

  • 2 яйца
  • 100 грама захар
  • 50 грама царевично нишесте
  • 500 милилитра прясно краве мляко
  • 100 грама краве масло на стайна температура
  • щипка ванилия на прах
  • 250 грама маскарпоне, на стайна температура

Начин на приготвяне:

Направете блата, като в купа с миксер разбийте омекотеното масло заедно с 100 грама от захарта. Бийте до получаване на пухкав крем.

Счупете яйцата, като отделите белтъците от жълтъците. Прибавете жълтъците към масления крем и продължете да биете до получаване на хомогенна маса. Пресейте брашното заедно със солта и бакпулвера и добавете в купата. Разбъркайте внимателно с шпатула, докато се получи тесто.

Вземете правоъгълна форма за печене с размери 35 на 26 сантиметра, покрийте с хартия и след това сложете тестото в нея. Разпределете равномерно и заравнете добре.

В купа сипете белтъците, добавете солта и с миксер на максимална мощност разбийте за разпенване.  След това на порции сипете 200 грама захар  и бийте до получаване на гъст бял крем с остри върхове. След това го сипете върху масленото тесто, разнесете равномерно и с лъжица оформете шарки като „езици“. Поръсете с филираните бадеми и поставете в предварително загрята до 160 градуса фурна. Печете за 45-50 минути или до леко златисто. Оставете блата да се охлади във фурната. След това извадете и махнете формата и хартията.

Направете крема, като в подходящ за готвене съд разбиете яйцата със захарта. Добавете нишестето, смесете и полейте с прясното мляко. Бийте до получаване на еднородна смес. Ако все пак има бучки-прецедете. Поставете на котлона и гответе на слаб огън до сгъстяване, като през цялото време бъркате. Щом това стане, свалете от огъня, добавете маслото и  ванилията и бъркайте енергично до пълното му разтваряне. Прехвърлете в купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади напълно. Щом това стане, отстранете фолиото и разбийте с миксер за 1-2 минути. Добавете омекотено маскарпоне и продължете с биенето до получаване на еднородна смес.

Вземете блата, срежете по средата на две равни половини и намажете една с крема.  Заравнете, поставете втората част и леко натиснете. Сложете в хладилника и оставете да стегне за 2 часа.

Извадете, нарежете и поднесете.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft