Панираните чушки , пълнени с яйце и сирене са си класика в жанра. Няма човек, който да не ги харесва! Днес обаче ще ви дадем чудесна идея за плънка за панирани чушки , с която направо ще оближете пръсти още от първата хапка! Напълнете чушките с кашкавал и шунка преди паниране и ще ви карат да ги правите по два пъти на ден!
Панирани чушки с шунка и кашкавал
Продукти:
8 червени месести чушки
8 парчета пушена шунка
8 парчета сушен колбас или друго месо (по желание)
8 парчета сирене Едам или кашкавал
8 триъгълничета топено сирене
брашно, яйца, галета и олио
Начин на приготвяне:
Изпечете чушките и ги обелете, като внимавате да не се накъсат. Нарежете сушеното месо, шунката и кашкавала на парчета, добавете няколко триъгълничета топено сирене по желание. Напълнете всяка чушка със смес от кашкавал, топено сирене, шунка и сушено месо по избор, след което ги оваляйте в яйце, брашно и галета (леко посолена). Изпържете чушките от двете страни, докато покафенеят.
II РЕЦЕПТА
Продукти:
6 големи чушки
200 г кашкавал, който се топи лесно
2 яйца
50 - 100 г брашно
50 г галета
30 г настърган пармезан
олио
сол, черен пипер, вегета, смес от подправки
Приготвяне:
Измийте чушките и ги изпечете на скара или в тава, и ги оставете в затворен съд да се задушат за по-лесно обелване. Готовите чушки обелете, след което почистете от семките. (Обикновено ги оставям за една нощ в хладилника в цедка, която слагам върху по-дълбока купа, за да не докосва цедката дъното на купата).
Нарежете кашкавала на 6 парчета. В зависимост от това колко чушки приготвяте, пригответе толкова парчета кашкавал за пълнеж.
Отворете всяка чушка, след това сложете парче кашкавал, което предварително сте увили с шунка, и завийте в чушката като при приготвяне на сарми. Същата процедура се прилага и за другите чушки.
В плитка купа разбийте яйцата с малко сол. Сложете брашното в друга плитка купа. В третата по-плитка чиния сложете двата вида трохи (пармезан и галета - сместа придава чудна хрупкавост на чушките), добавете подправки по ваш вкус и разбъркайте всичко добре.
Всяка готова чушка оваляйте няколко пъти - първо в брашно, после в яйца и накрая в галета. Запечатайте всички чушки по този начин и ги поставете в чиния.
Загрейте олиото в тиган. Сложете чушките в сгорещено, не много горещо олио и ги изпържете внимателно от двете страни.
Извадете готовите панирани чушки в чиния, върху която сте сложили кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервирайте горещи, но са еднакво добри и студени.