Ето с какво да напълните шарана на Никулден, за да спазите традицията:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето с какво да напълните шарана на Никулден, за да спазите традицията:
Ето с какво да напълните шарана на Никулден, за да спазите традицията:
3485
Източник: actualno.com
Ето с какво да напълните шарана на Никулден, за да спазите традицията:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори тези, които не обичат много риба, задължително я поднасят на трапезата си на Никулден. Днешният празник повелява да сервираме на близките си рибка, при това не каква да е, а задължителния шаран.

Ако все още не сте попаднали на подходящата рецепта, то значи сте на правилното място.

Ще ви споделим как лесно и бързо да си приготвите най-вкусния шаран за празника , с който да зарадвате и изненадате всички у дома. Най-важна е плънката, с която ще приготвите рибата, така че бързо си запишете необходимите продукти и запрятайте ръкави!

Пълнен шаран за Никулден

Продукти за шарана:

• шаран - около 3.5 кг;

• кромид лук - 4 големи глави;

• праз - 1 стрък;

• чесън - 4 скилидки;

• морков - 2 бр.;

• печурки - 250 г;

• ориз - 1/2 ч.ч.;

• доматен сок - 100 мл;

• бяло вино - 200 мл;

• магданоз - 1 връзка;

• сол;

• черен пипер;

• мащерка;

• босилек;

• олио;

• лимон - 1 бр.

Начин на приготвяне:

Шаранът се почиства и измива. Намазва се обилно с олио или зехтин и след това се овкусява със сол и черен пипер. Лукът, чесънът и празът се режат на колкото се може по-ситно. Гъбите може да нарежете на полумесеци, а морковите – да настържете.

Всички зеленчуци се задушават в малко мазнина на котлона. Когато зеленчуците омекнат, добавете вино, ориз и доматен сок. Идва ред на подправките, които в никакъв случай не бива да пропускате, тъй като на тях дължим съвършения вкус. Това са сол, черен пипер, мащерка и босилек. Това е плънката на шарана. Когато зеленчуците са напълно готови, се премахват от котлона и с тях се пълни рибата.

Лимоните, нарязани на кръгчета, се подреждат около шарана. Ястието се готви в продължение на два часа или малко повече. Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса. Поднесете с усмивка и похапнете с удоволствие.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft