Ето с тези десетминутки гостите никога не ме сварват неподготвена! Правя ги, докато стане кафето, а после обирам овациите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето с тези десетминутки гостите никога не ме сварват неподготвена! Правя ги, докато стане кафето, а после обирам овациите!
Ето с тези десетминутки гостите никога не ме сварват неподготвена! Правя ги, докато стане кафето,...
16633
Ето с тези десетминутки гостите никога не ме сварват неподготвена! Правя ги, докато стане кафето, а после обирам овациите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В готвенето, както във всяко умение, има нива на сложност. Всеки гуру в областта на готвенето ще се съгласи, че печенето е един от най-високите гастрономически върхове. Това се дължи на известната непредсказуемост на тестото : дали ще се надигне или не, ще се намокри ли, или напротив - ще изсъхне, ще бъде ли добре изпечено?

Днес решихме да опростим максимално задачата за всички любители на вкусните оригинални и  красиви печива . Ще е бързо, лесно и без капка баналност.

Идеи за печива от готово тесто

готово тесто

Подготовката на всяко печиво ще бъде много по-лесно и по-приятно, ако използвате  готово тесто  . Просто трябва да вземете пакет бутер тесто , да вземете решение за дизайна и да се впуснете в творчество!

  1. Круши в тесто

    Фокусът с крушата ! Нарежете ги наполовина, изпечете ги във фурната, докато омекнат и ги подредете върху тестото. Поръсете със захар и канела на вкус, върнете във фурната за 15 минути, печете на 180 градуса и се насладете на резултата.

    круши в тесто

  2. Фунийки

    Фунийките с яйчен крем са задължителни във всички сладкарски цехове, но много малко хора се досещат, колко лесно е да се приготвят у дома. Вземете лист тесто, нарежете го на ленти. Сега увийте пергаментова хартия на фунийки. Увийте лентите тесто около хартиените фунийки и изпечете за 15 минути във фурната. 

    Подходящи кремове за пълнене: разбити белтъци , яйчен крем , маслен крем , шоколад или сирене ; варено кондензирано мляко с ядки ; плодов или зеленчуков мус.

    домашни фунийки

  3. Розички със салам

    Отново имате нужда от ленти тесто. Намажете ги с доматена паста и сложете отгоре  наденица или шунка , нарязани на полукръгове. След това завъртете лентите на рула/розички и ги пъхнете във фурната за 15 минути. Вместо наденица можете да използвате ябълки, а вместо доматена паста - захарен сироп с канела.

    розички от тесто

  4. Гъсеница с маслини

    Вземете две ивици  готово тесто . В едната от тях направете хоризонтални разрези от едната страна, без да отрязвате до другия край, на интервал от приблизително 3 сантиметра. Сега започнете да оформяте гъсеницата: поставете маслините в една редица и ги завийте в тестото, като пресичате двете ленти.

    маслини в тесто

  5. Кренвирши в тесто

    И отново ленти! Изберете кренвирши или наденички на вкус и ги увийте в спирали от тесто, така че по-голямата част от наденичката да е затворена. Като плънка може да използвате също печени или пържени пилешки бутчета .

    спирали от тесто

  6. Вита баница

    Вместо кори за баница, използвайте готово тесто.

Разточете тестото леко, нарежете на квадрати, сложете вътре плънка (например сирене с билки и черни маслини), завийте тестото на тънко руло и го поставете на спирала в тавата. Намажете с яйце, поръсете със сусамени семена и изпечете в продължение на 20-30 минути.

Гръцка баница

  • Пуфове с ябълки

    Нарежете тестото на еднакви правоъгълници. На половината от тях направете разрези, така че да се оформи шарка - тези парчета тесто трябва да са отгоре. Поставете плънка ( ябълки с канела , круши , сливи или череши ) върху целите правоъгълници, покрийте с нарязаните и запечатайте добре ръбовете. Печете на 180 градуса за 20 минути.

    ябълкови банички

  • Открита баница

    Изберете плънка на вкус и тесто. Нарежете го на равни квадрати и очертайте борд, като направите разрези на няколко сантиметра от ръба, за да не излиза плънката. Върху плънката поръсете сирене на вкус и поставете във фурната за 25 минути на 180 градуса. Бордът ще започне да се надува буквално пред очите ви!

    бърз пай

  • Супер бързи банички

    Ще ви трябват два тънки слоя с размера на тавата. Върху единия разпределете плънката, като мислено разделете тестото на квадрати. След това покрийте плънката с втория слой тесто и нарежете всичко на квадратчета или правоъгълници, леко натискайки ръбовете им. Намажете с жълтък и изпечете до готовност!

    бързи банички

  • Питка-слънце

    Всичко, което ви трябва, е да намажете долната кора с пълнеж по избор (шоколад, лютеница, сирене, с или без зелени подправки) и да го покриете с втората кора. След това това остава само да направите разрези от центъра на кръга към краищата и да усучете получените триъгълници на спирали.

    лесна питка от бутер тесто

  • Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft