1. Измийте чушките и извадете семето им.
2. В тиган с малко олио сложете нарязания лук, настъргания морков и запържете за кратко, след което добавете каймата и продължете да пържите, докато каймата смени цвета си. Добавете измития ориз. Оставете ги да се задушават заедно, докато оризът стане стъклен. Подправете и дръпнете от огъня - оставете сместа да изстине.
3. Напълнете чушките и ги затворете с резенчета домат. Подредете чушките в дълбок съд, настържете около тях домати и залейте с вода, в която добавете сол, Вегета и черен пипер. Похлупете съда и оставете ястието да поври във фурната.
4. В тиган с олио запържете леко настърганата глава лук и брашното. Щом се запържат, внимателно добавете сместа в съда, в който се приготвят чушките, върнете отново във фурната и оставете да се пече около 10 минути. Ако не е достатъчно солено - опитайте и добавете още подправки или сол.
ВАЖНО:
Не препълвайте чушките, защото когато оризът се свари, те ще се разпукат.
Ако не разполагате с достатъчно течност за соса, тогава при самото пържене на брашното и лука добавете към края малко вода и настърган домат. Оставете сместа да заври, посолете и добавете при чушките - оставете ястието отново да къкри няколко минути.