Ето толкова вода трябва да сложим, за да стане оризът перфектен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето толкова вода трябва да сложим, за да стане оризът перфектен
22625
Снимков материал: pixabay.com
Ето толкова вода трябва да сложим, за да стане оризът перфектен

Както се оказа, дори професионалните готвачи не винаги знаят как правилно да готвят ориз за гарнитура. Трябва обаче да бъдете много внимателни с този продукт. Малко хора знаят, че всеки ориз съдържа арсен . Следователно грешките, направени в процеса на готвене, могат значително да подкопаят здравето ни.

Всички, разбира се, знаем, че оризът е абсорбиращ . Той върши отлична работа като абсорбира токсините, като по този начин прочиства тялото ни. По същия начин обаче той абсорбира всички вредни вещества от почвата. Например арсен, торове и пестициди. Арсенът се използва и за обработка на контейнери, в които се транспортира ориз. Те правят това, така че мишките да не ядат продукта.

 

Ето защо е наложително оризът да се изплаква с течаща вода, докато стане напълно прозрачен. Белият цвят трябва да изчезне напълно. Ако трябва бързо да приготвите ястие с ориз, можете да използвате този метод. Китайците и японците например обикновено изплакват зърнените храни поне седем пъти. Най-добре зърнените храни се накисват във вода за една нощ. Концентрацията на арсен не само ще намалее с 80% по този начин, но и ще отнеме до 13 минути, за да се готви. Освен това предварително накиснатият ориз е много по-вкусен от просто сварения ориз.

Как да готвя ориз за гарнитура за премахване на арсен

Съотношението вода към ориз трябва да бъде 5: 1. Тоест трябва да има 5 пъти повече вода от зърнените култури. Накиснете го за една нощ.

И на сутринта измиваме зърнените култури, докато водата стане напълно прозрачна. След това оризът трябва да се изсуши с помощта на салфетки или кърпа за чай.

Изпращаме 1 част ориз в тенджера и заливаме с 1,5 части топла вода. Сол на вкус. Когато заври, сложете на слаб огън и покрийте с капак. Готвим по този начин 10-15 минути, но в никакъв случай не махаме капака.

 

Това е всичко, рецептата за приготвяне на най-вкусния и здравословен ориз е пред очите ви. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft