9 средно големи кайсии
9 ч.л. сладко от червени боровинки, касис или малини
1 1/2 чаши брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
4 яйца
1 чаша захар
1 ч.л. екстракт ванилия
1 чаша кисело мляко
1/2 чаша олио
пудра захар за поръсване
Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете кайсиите на половинки. Махнете костилките и запълнете дупките с по 1/2 ч.л. от сладкото. В купа смесете пресятото брашно, солта и бакпулвера. В друга купа смесете яйцата, ванилията и захарта с миксер, докато утроят обема си. Добавете постепенно брашното към яйчената смес, като бъркате с шпатула. След това прибавете киселото мляко и олиото и отново объркайте с шпатула, докато сместа стане гладка, но все още пухкава.
Излейте сместа в тавичка, покрита с хартия за печене. Запечете в загрятата фурна за 4 минути, докато започне да се образува твърда коричка по повърхността. Ивадете тавичката, подредете отгоре кайсиевите половинки, пълни със сладко, като внимавате да не ги обърнете. Върнете сладкиша във фурната за още 30-тина минути. Оставете сладкиша да се охлади 10-тина минути. Поднесете го поръсен с пудра захар.