Ако искате да приготвите вкусно и грандиозно ястие по едно и също време, то тази рецепта е идеална за вас.
Макароните са произведение на изкуството, приготвено толкова бързо, колкото спагети със сос . За подготовката си можете да изберете какъвто и да е пълнеж, стандартният набор от подправки няма да се промени, но винаги можете да добавите нещо по Ваша преценка и вкус
съставки
телешка кайма или смес 500 g
макарони или спагети 120 грам
грис 2 супени лъжици
нишесте 1 супена лъжица.
Яйце 1 брой
масло 50 g
лук 1 брой
Чесън 1скилидка
сол 0,5 ч.л.
куркума 0.25 гр
червен пипер 0.25 гр.
подправки 25 g
Черен пипер на вкус
подготовка
Сложете тестените изделия в осолена вода да се варят и веднага пристъпете към приготвянето на каймата. Обелете и нарежете лука. Изпратете го в тигана до златисто- кафяв цвят. Междувременно смесете каймата с масло, счукания чесън, яйцето, черния пипер, гриста, нишестето и солта. Стремете се сместа с каймата да стане максимално гъста, както за руло стефани примерно
Когато спагетите се приготвят, излейте водата и ги оставете да се отцедят добре. След това ги подправете с куркума и червен пипер
Сложете върху фолио каймата, растиляйте плътно във формата на квадрат, за да образувате ролка. Поставете върху нея по дължината пастата. След това поръсете с подправките и разстилайте равномерно върху месото.
Прехвърлете полученото руло на фолио, обвийте го няколко пъти и го изпратете във фурната за 40 минути. Печете ястието на 200 градуса, а когато свърши времето, оставете за още 7 минути.
При подготовката на ролката има една малка трудност - поставянето на тестени изделия
Ако ви харесва нашата идея за месно руло с паста, споделете я с приятелите си.