"Торта Еверест е върхът на домашните торти, опитайте и ще се уверите сами "
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 опаковки бисквити Еверест - 1 оп. бели и 2 кафеви или обратно
500 мл течна сметана
1 1/2 ч.ч.
2 кофички кисело мляко
2 ванилии
3 пакетчета желатин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Желатинът се изсипва в чаша, добавя се малко вода, да стане гъста смес, която се поставя за 30 секунди в микровълнова фурна или се разтапя на водна баня. Разбиваме киселото мляко и захарта , отделно разбиваме сметаната и я смесваме с киселото мляко. Добавяме ванилията и желатина . Разбиваме всичко, да се получи пухкав крем.
Подреждаме бисквитите в тавичка - редуваме бяла и кафява бисквита, намазваме с крем и отгоре отново бисквити шахматно. Слагаме бисквити изправени и отстрани в съда. Бисквитите се топят в прясно мляко или захарен сироп, за да омекнат. Поставяме тортата в хладилник да се стегне, след това обливаме леко стените на съда с топла вода и обръщаме тортата в голяма плоска чиния или поднос за торта.