Ех, тази баба ми, златни ръце имаше, добре, че ме научи и мен как да си меся пухкава погача и традицията остана в семейството (видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ех, тази баба ми, златни ръце имаше, добре, че ме научи и мен как да си меся пухкава погача и традицията остана в семейството (видео)
Ех, тази баба ми, златни ръце имаше, добре, че ме научи и мен как да си меся пухкава погача и...
526357
Ех, тази баба ми, златни ръце имаше, добре, че ме научи и мен как да си меся пухкава погача и традицията остана в семейството (видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки:

около 700 гр. брашно
40 гр.

мая
250 мл. прясно мляко

2 яйца

125 мл. олио
1 с.л. захар
1 с.л. сол
100 гр. масло или маргарин
1 жълтък
сусам

 

Как се прави питката:

Затоплете млякото. Добавете в него натрошената мая и захарта. Разбъркайте с лъжица, докато се разтворят съставките. Оставете да престои 10 минути.

След като маята е престояла, в купа поставете около 500 гр. брашно.

Изсипете маята, олиото, двете яйца и разбъркайте с лъжица.

След като се получи лепкаво тесто, махнете лъжицата, добавете останалото брашно и започнете да месите с ръце.

Разделете тестото на 8 равни части и ги оформете на топки.

Всяка топка разточете на кора. Подредете ги една върху друга, като в средата ги намажете с разтопено масло.

След като сте готови с всички кори, набрашнете плота, поставете корите и поръсете и отгоре с брашно. Внимателно разточете по-голяма кора.

С остър нож изрежете краищата на кръга, за да се получи голям хубав кръг.

Остатъкът не се изхвърля (разделете го на три и навийте, за да се получат три прекрасни рози).

Кръга разделете на 8 триъгълника.

Всеки триъгълник увийте като кифличка, като започнете от по-широката страна. Всяка кифла разрежете на две (във видеото е показано как става).

Намажете с масло дълбока тава или тенджера. Подредете половинките „кифлички“ в края, а „розичките“ в средата. Намажете с жълтък и поръсете със сусам.

Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 30 минути. Печете погачата в загрята фурна.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft