Ех, тази баничка без нея не минава ни делник, ни празник

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ех, тази баничка без нея не минава ни делник, ни празник
Ех, тази баничка без нея не минава ни делник, ни празник
alex
Добавена от: alex
47260
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. спанак

1 чаша настъргано сирене

1 и 1/2 чаша мазнина

3 - 4 яйца

1 глава лук

1 връзка магданоз

1 връзка копър

1 чаша прясно мляко

¼ лъжичка сода

1 лъжичка сол

брашно, колкото поеме сместа

кисело мляко

Изчистете 1 кг. спанак, умийте го, нарежете го и го поставете на котлона да се задуши с малко сол, докато омекне.

Изцедете го от соса отделен при задушаването и го объркайте с 1 чаша натрошено сирене, 2 - 3 супени лъжици мазнина, 3 или 4 яйца, 1 малка настъргана главичка лук, по 1 връзка едро нарязани магданоз и копър.

Замесете с 1 чаша прясно мляко, 1 чаша мазнина, ¼ лъжичка сода, ½ лъжичка сол и брашно, колкото попие сместа, тесто, което ще разточите.

Разделяте го на 2 равни части, от които разточвате 2 кори според рамера на тавичката, в която ще опечете баницата със спанак и сирене.

Поставете едната кора в тавичката и издигнете по стената краищата й.

Разстелете на равномерен слой плънката и я покрийте с другата кора.

Наръсете баницата с мазнина и я изпечете в умерено силна фурна.

Поднесете баницата я с кисело мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft