Ех, тази сестра ми само твори в кухнята разни прекрасни неща и пак успя да ме изненада с този страшен десерт

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ех, тази сестра ми само твори в кухнята разни прекрасни неща и пак успя да ме изненада с този страшен десерт
Ех, тази сестра ми само твори в кухнята разни прекрасни неща и пак успя да ме изненада с този...
101647
Ех, тази сестра ми само твори в кухнята разни прекрасни неща и пак успя да ме изненада с този страшен десерт
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Торта „Колиба“ с вишни! Прекрасен кисело-сладък вкус!

Това е не само много вкусна, но и невероятно красива торта! Нейният необикновен вид и зашеметяващ аромат на вишни, няма да остави никого равнодушен. Рецептата за Торта “Колиба” с вишни е изключително лесна.

Масленото тесто се получава много нежно! Няма захар, тъй като кремът е достатъчно сладък.

Кремът се поема от тестото и то става достатъчно сочно и меко… Тортата има кисело-сладък вкус! Може би вече започвате да преглъщате, така че е време да започнете с печенето!

 

Съставки:

Краве масло – 300 грама (250 грама за тестото, 50 грама за глазурата)

Течна сметана – 3 чаши (1 чаша за тестото, 2 – за крема)

Брашно – 3 чаши

Сол – 1 щипка

Сода – 0,5 чаена лъжичка

Захар – 2 чаши (2 супени лъжици в глазурата, останалото е за крема)

Вишни – 500 грама (може да ги замените със сладко по желание)

Орехи – на вкус

Какао – 2 супени лъжици

 

Брой порции: 5-10 броя

 

Начин на приготвяне:

Настържете маслото на ренде и изчакайте, докато омекне, и смесете с брашното.

Добавете содата и 1 чаша течна сметана, замесете меко и еластично тесто.

Останалата част от сметаната разбийте със захарта. Сметаната трябва да бъде охладена.

Почистете вишните от костилките.

От 2-те супени лъжици захар, какаото и 50-те грама масло на водна баня пригответе шоколадовата глазура. Ако стане твърде гъста, можете да добавите малко сметана или крем.

Охладеното тесто (да, то трябва да се сложи в хладилника за най-малко един час) се нарязва на дълги ивици. Върху всяка наредете вишни.

Защипете ръбовете и поставен върху суха хартия за печене със защипания край надолу. Печете в предварително загрята на180 градуса фурна за около половин час.

След това охладете и поставете отделните тръбички едни върху други в следния ред: първи ред – 5 броя, втори ред – 4 броя и така нататък. Най-горният слой трябва да завършва само с 1 тръбичка. Всеки слой обилно намажете с крем.

Оставете така оформената торта на стайна температура за 1 час, а след това я приберете в хладилника за една нощ. Украсете с орехи и шоколад.

Тортата е готова!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft