Ех, тези картофи винаги съм се чудела как ги правят по кръчмите, че са толкова вкусни. Е разбрах най- накрая от готвачката в нашата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ех, тези картофи винаги съм се чудела как ги правят по кръчмите, че са толкова вкусни. Е разбрах най- накрая от готвачката в нашата
Ех, тези картофи винаги съм се чудела как ги правят по кръчмите, че са толкова вкусни. Е разбрах...
137379
Ех, тези картофи винаги съм се чудела как ги правят по кръчмите, че са толкова вкусни. Е разбрах най- накрая от готвачката в нашата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта с картофи е просто великолепна! Опитайте я!

Тази рецепта за печени картофи е толкова вкусна и лесна, че никога повече няма да си поръчате картофена гарнитура в ресторант.

Добре известен е фактът, че пържолите се нуждаят от вкусна гарнитура. Разбира се, на първо място искаме да консумираме големите парчета месо, но не можем и да се лишим от удоволствието да не опитаме тази вкусна гарнитура от картофи.

Не си струва да отидем до заведението за бързо хранене само за да се насладим на хрупкавата картофена гарнитура! Разбира се, че не! Ако проявите малко изобретателност и смесите правилните съставки, можете да си направите вкусните картофи и у дома, по всяко време, когато поискате.

Тази страхотна рецепта за печени картофи е заимствана от популярна кръчма в Русия.

 

Рецепта за Печени картофи

Порция: за 6 човека

Време за приготвяне: 30 минути

 

Необходими продукти:

6 червени картофа (може и по-малко, но се променя времето за печене)

1/2 чаша студено пресован зехтин

2 супени лъжици сол (или на вкус)

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 ° C. Измийте картофите под течаща студена вода и ги подсушете с кухненска хартия. Важно: Не пробивайте картофите с вилица.

Потопете парче кухненска хартия в зехтин и натъркайте всеки картоф, така че да заблести, но да не капе мазнина от него.

Поставете картофите върху хартия за печене и равномерно ги поръсете със сол.

Сложете ги във фурната и печете в продължение на 50-55 минути (ще е нужно по-малко време, ако порцията е по-малка), или докато лесно можете да прободете картофите с вилица.

Извадете от фурната и сервирайте печените картофи горещи!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft