Е за такава рецепта не сте чували. Кексова баница от тефтерите на прабаба.
25 Юли 2016
47804
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
яйца - 3 бр.
кори за баница - 300 г
сирене - 250 г (смес от краве сирене, кашкавал и пармезан)
олио - 60 мл
прясно мляко - 100 мл
брашно - 2 с.л.
бакпулвер - 2 ч.л.
универсална подправка - 1 ч.л. пикантина за супи (по желание)
черен пипер - щипка
масло - за формата
галета - за формата
Пресейте брашното и бакпулвера.
Настържете сирената. Разбийте яйцата. Прибавете при тях брашното с бакпулвера и настърганите сирена.
Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Корите за баница нарежете на тънки лентички или накъсайте на малки парченца. Разделете ги добре да не се слепват. Прибавете ги при яйчeната смес и наново разбъркайте добре.
Стопете малко количество масло и намажете правоъгълна форма за кекс. Поръсете формата с галета, така че да полепне по всички страни на формата и внимателно изтупайте излишното.
Разпределете кексовата смес. Печете баницата в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Понякога намазвам корите с масло и ги слепям по три, след което ги препичаме във фурната до получаване на златист цвят.
След това ги оставям да изстинат напълно и ги начупвам на парчета. Вместо нарязаните на лентички сурови кори, добавям препечeните и начупени на парчета кори и малко бланширан лапад. И в двата случая ще се получат чудесни баници в кексова форма.
Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Корите за баница нарежете на тънки лентички или накъсайте на малки парченца. Разделете ги добре да не се слепват. Прибавете ги при яйчeната смес и наново разбъркайте добре.
Стопете малко количество масло и намажете правоъгълна форма за кекс. Поръсете формата с галета, така че да полепне по всички страни на формата и внимателно изтупайте излишното.
Разпределете кексовата смес. Печете баницата в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Понякога намазвам корите с масло и ги слепям по три, след което ги препичаме във фурната до получаване на златист цвят.
След това ги оставям да изстинат напълно и ги начупвам на парчета. Вместо нарязаните на лентички сурови кори, добавям препечeните и начупени на парчета кори и малко бланширан лапад. И в двата случая ще се получат чудесни баници в кексова форма.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари