Този пастет от печени чушки и сирене се затваря в буркани за зимата
Предлагаме ви рецептата за пастет от печени чушки и сирене. Прави се бързо, затваря се в буркани и е малка фантазия за зимата.
Лесен, бърз и разкошен за зимата става този пастет от печени чушки и сирене
Трябват ни шест килограма червени чушки, 300 грама олио, един килограм краве сирене, една глава стар чесън, една връзка пресен магданоз, една лъжичка млян черен пипер, щипка млян кимион, сол на вкус.
Първо е необходимо да си измием хубаво чушките и да ги почистим от дръжките и семената им. След това си ги изпичаме и ги обелваме, защото люспата им е вредна. После ги смиламе с машинка за месо, но със ситна решетка.
Взимаме една тава и в нея си загряваме олиото. След това слагаме вътре сместа от чушките и я оставяме да се позапържи, докато леко се сгъсти и поеме олиото. Добавяме си после натрошеното сирене, кимиона и черния пипер като хубаво разбъркваме всичко.
Ако е необходимо си посоляваме сместа на вкус, но може и да не слагате сол – зависи колко солено ви е сиренето. След като разбъркаме добре си добавяме и нарязания на ситно магданоз.
Готовият вече пастет се разсипва в бурканчетата и после ги варим десет минутки за капачка. Тази чудесия става наистина любимо нещо за зимата. Ако знаете само как върви на филийка, просто ушите да си изяде човек. Горещо ви я препоръчваме.