Е как да не си я направиш като знаеш, че дори и фурната няма да пуснеш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е как да не си я направиш като знаеш, че дори и фурната няма да пуснеш
Е как да не си я направиш като знаеш, че дори и фурната няма да пуснеш
61118
Е как да не си я направиш като знаеш, че дори и фурната няма да пуснеш
какво четем
Приготвяне: 24 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 350 kcal

Ако мислите, че тортата задължително трябва да се пече във фурна, ние бързаме да ви изненадаме приятно и да ви кажем, че има варианти, които не е необходимо. Ние предлагаме една добра рецепта за бърза торта на тиган, която по никакъв начин не отстъпва на своите колежки от фурната. Няма да е необходимо да месите тесто, да го печете или да го режете.

Тортата отлично пасва на горещо време, когато само мисълта за включената фурна ви облива в пот. Препоръчваме ви да я правите в тиган за палачинки или с незалепващо покритие. Така няма да  е необходимо да изливате излишното олио на дъното

За кремът може да използвате любимите ви. Ето още една идея: да отделите половината от тестото и да добавите една супена лъжица какао на прах, така ще получите различни цветове и вкусове, а на масата може да се добавите и плодове и ядки за украса- разгънете въображението си и декорирайте как сърце ви дава!

 

Съставките

кисело мляко 200 ml

захар 500гр. опаковка (като може да варирате в грамажа според вкуса ви и това колко сладко искате да ви бъде(

яйце 2 бр.

слънчогледово олио 3 супени лъжици

ванилия 10 грама

сода 0,5 ч.л.

пшенично брашно 1,5 пакет

масло 80 грама

заквасена сметана 4 супени лъжици

прясно мляко 7 супени лъжици

нишесте 1,5 супени лъжици

пудра захар на вкус

 

Подготовка

Подгответе първо сместа за тортата. В дълбока купа, изсипете киселото мляко, добавете 1 пакет захар, яйца, слънчогледово олио, сода, ванилията. Разбъркайте добре. Не спирайте да разбърквате и на малки порции добавяйте брашното. 

Сложете малко мазнина на тигана и го загрейте добре. Изсипете тестото, покрийте го с капак и гответе на слаб огън, докато се появят мехурчета (2-3 минути). Обърнете като палачинка и запържете за 2 минути без капака.

Количеството на блатовете на тортата зависи от диаметъра и обема на тигана

торта без печене
Пригответе крема за тортата. В малка тенджера разтопете маслото, сложете останалата захар, добавете заквасената сметана (трябва да е по-гъста), предварително смесете с 3 супени лъжици прясно мляко. Ако това не е направено, заквасената сметана може да се пресече. Загрейте масата при ниска топлина с постоянно бъркане

В отделна тенджера разтварете нишестето с останалото мляко и щипка ванилия и след това добавете горната смес.


Продължете да сглобявате тортата. Поставете върху чиния първия блат с мехурчета нагоре, намажете с крема (около 2 супени лъжици на 1 блат). Най-накрая се поръсва с пудра захар. 

Можете да оставите тортата както е или да я покриете с крема от всички страни. За тази цел, битата сметана е също подходяща.

 Ако сте харесали този десерт, погледнете друга рецепта за торта в тиган !

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft