Е няма такава бърза сладка баница

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е няма такава бърза сладка баница
Е няма такава бърза сладка баница
41725
Е няма такава бърза сладка баница
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кога, ако не сега, е време да си припомним многобройните рецепти за печива с ябълки. Независимо дали е хрупкава и люспеста , или мека като прегръдка на баба . Лично аз свързвам ябълков пай с есента и листопада. Искам да се увия в одеяло, да взема книга и да захапя всеки ред с любимия деликатес.

Докато приятелките не могат да си изядат шарлотката , аз правя обикновен ябълков пай със заквасена сметана . Ястие, което не изисква много време и усилия, от година на година радва семейството ми с вкуса си. Сервиране го с топли филийки какао. Искам децата ми да си спомнят детството си по този начин.

Съставки

ябълки 4 броя

Пшенично брашно 2-3 чаши

захар 150 гр

яйце 5 броя.

ванилова захар 15 гр

Сметана 60 гр

Масло 100 гр

Бакпулвер 10 гр

захар на вкус

Канела на вкус

Сол на вкус

 

Подготовка

Първата стъпка е да приготвите тестото. Разбийте яйцата в дълбока купа. Покрийте ги със захар и разбийте. Добавете щипка сол и разтопеното масло. Разбъркайте отново.
Сега добавете заквасена сметана и ванилия към сместа. Разбъркайте съставките до гладкост. Смесете брашното с бакпулвера. Пресейте ги в купа с течна маса. Замесете до хомогенно тесто. 


Обелете и издърпайте ябълките. Нарежете пулпата на клинове или големи кубчета. Изсипете ябълките в тестото, разбъркайте всичко.


Постелете тава за печене с пергамент. Изсипете тестото върху него, разпределете го равномерно по повърхността. Печете баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Времето зависи от размера на формата. Във всеки случай можете да проверите готовността на печенето с клечка за зъби. Оставете готовия пай да изстине за няколко минути и сервирайте.

Поръсете сладкишът с пудра захар и канела , преди да го нарежете на квадрати . Между другото, можете да замените ябълките в рецептата с горски плодове. Но първо трябва да се поръсят с нишесте, така че сокът да се задържи вътре. Смятате ли, че нашите тестени изделия могат да станат достоен заместител на шарлотката? Споделете мнението си!
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft