Nutella е световноизвестна марка на италианската търговска марка Ferrero, която произвежда шоколадова паста в различни страни от 50 години и е любима на почти всеки втори човек. През май 2016 г.
Рецептата на Nutella се възпроизвежда лесно в домашни условия, оказва се, че е много по-вкусна от купешката, по-полезна и по-евтина. И най-важното - в домашно приготвената определено няма да намерите канцерогенно палмово масло, консерванти или оцветители.
Домашната шоколадова паста Nutella е удоволствие без вреда за здравето. Трудно е да устоиш на такава комбинация от вкусове: нежен бял хляб, ароматна Нутела и чаша силно кафе ...
Течен шоколад у дома
СЪСТАВКИТЕ
1 чаша прясно мляко 250мл
1,5 чаша брашно
1 чаша захар
2 чаши какао
1 чаша масло
3 чаши орехи или лешници
ПОДГОТОВКА
Комбинирайте гранулирана захар, какао и брашно в купа.
Добавете млякото на малки порции в купата. Бъркайте постоянно, така че да няма бучки.
Доведете сместа до кипене на слаб огън, като бъркате постоянно, за да не загори.
Ядките трябва да са бланширане без обелки по тях. За да ги смилате, можете да използвате кафемелачка, пасатор или финно ренде.
Добавете нарязаните ядки и маслото към пастата. Гответе пастата на слаб огън, докато се сгъсти до консистенцията на заквасената сметана. Охладете готовия продукт и прехвърлете в буркан с капак. Съхранявайте в хладилника.
Приятен апетит!
Домашно приготвеният течен шоколад "Nutella" не съдържа вредни добавки, така че това ястие може безопасно да се дава на деца, без да се страхувате за здравето им.