Тези гъби в гювече стават бързо и са забележително вкусни
Предлагаме ви една невероятна рецепта за гъби в гювече, от която направо лигите ще ви потекат. Правят се бързо, много лесно и са така ароматни и апетитни, че веднага се превръщат в любими на много семейства.
Да не губим време, а веднага да записваме рецептата и необходимите продукти за тази разкошотия, която е идеална и за вечеря, и за вкусно предястие.
Трябват ни един килограм гъби, четири жълтъка, един лимон, 250 грама готварска сметана, сто грама настърган кашкавал, черен пипер, индийско орехче и сол на вкус.
Първо почистваме хубаво и измиваме гъбите.
Взимаме един дълбок съд и в него смесваме жълтъците от яйцата със солта, малко индийско орехче и черен пипер. Добавяме и готварската сметана и разбиваме хубаво тази смес.
После разпределяме гъбите в гювечетата като във всяко от тях след това сипваме от соса с жълтъците. Най-накрая поръсваме всяко от гювечетата с гъби с настъргания кашкавал и поставяме да се запекат в предварително загрятата фурна, пише topactualno.com.
Добре е температурата на фурната да е около 200-220 градуса, а гювечетата са готови за около четиридесет минути. Тази вкусотия с гъби е повече от лесна за приготвяне, но толкова апетитна, че няма как да не я харесате.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!