Е няма такива кифлички, направо диетата отиде по дяволите, но не мога да устоя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е няма такива кифлички, направо диетата отиде по дяволите, но не мога да устоя
Е няма такива кифлички, направо диетата отиде по дяволите, но не мога да устоя
4859
Е няма такива кифлички, направо диетата отиде по дяволите, но не мога да устоя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Маковите кифлички са едно от божествените неща, които ни напомнят на детството и никъде такова вкусно изкушение не може да се купи, така че тестото да е ефирно и меко, и да има много пълнеж. Затова ще ви разкрием как да си приготвяте апетитни кифлички у дома.

Ако следвате рецептата , всичко ще стане перфектно. 

 

съставки

Суха мая 12 g

захар 165 g

мляко 390 ml

масло 200 g

Яйце 1 брой

Пшенично брашно 450–480 g

макови семена 350 g

череши или сладко от череши 350 g

Тъмен шоколад 100 g

сметана 1-3 супени лъжици.

 

подготовка

В 60 мл топло мляко разредете сухата мая и 15 г захар. Разбъркайте всичко добре, покрийте контейнера със сместа с фолио и го поставете на топло място за 15-20 минути. Изсипете 130 мл мляко в тенджерата, добавете 120 г масло и варете на слаб огън, докато маслото се разтопи. Извадете получената течност от огъня, добавете 1 яйце, 80 г захар и я разбъркайте добре.


Смесете млечната смес с маята, пресейте брашното и замесете тестото (ще ви трябват около 5-7 минути). Тестото се намазва със слънчогледово масло и се поставя на топло място за 1,5 часа.

Загрейте 200 мл мляко, напълнете с макови семена и оставете да се варят. Добавете вишни или череши и 170 г захар в задушените макови семена, разбъркайте добре и разбийте съставките.Преместете повдигнатото тесто върху набрашнена работна повърхност, навийте го на 4 mm висок слой.

Намажете го с 50 г разтопено масло, равномерно нанесете на повърхността пълнежа от мак.

Внимателно навивайте слоя на ролката и нарежете на порции, сложете ги върху намазана с олио тавичка и покрийте сфолио и оставете за 15-20 минути топло.

Изпратете за 25-30 минути във фурна, затоплена до 175 градуса.

За да направите глазура, разтопете шоколад с 30 г масло на водна баня, налейте сметаната, разбъркайте всичко и изсипете върху готовите кифли. 

Разбира се, ако следите стриктно фигурата си и искате да избегнете излишните калории, по-добре е да не правите глазура.  Не забравяйте да споделите любимата си версия с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft