Вкусни котлети се приготвят не само от свинско или говеждо месо, но и от по-крехка пуешка или пилешка кайма . Можете да ги купите в магазина или да го смилате сами. За целта ви съветваме да вземете месо от бут и филе в съотношение 1:1.
Следващата задача е да направите кюфтета сочни , пикантни. За целта ни трябват и домати, масло и кашкавал
Съставки
кайма 1 кг
яйце 2 бр.
саламче, шунка или телешки колбас 0,5 бр.
Майонеза 2 супени лъжици
Мляко 120 мл
Сол на вкус
черен пипер (смлян) на вкус
кашкавал 250 гр
Масло 50 гр
Домат 2 бр.
Слънчогледово олио 2 супени лъжици
Подготовка
Накиснете хлябът в млякото, след което пасирайте и смесете с каймата.
Добавете яйцата и майонезата към каймата, сол и черен пипер.
Нарежете 50 г кашкавал и масло на малки кубчета.
Разделете каймата на 10-12 части, оформете от тях питки, сложете в средата парче масло и кашкавал, защипете краищата и оформете котлети.
Запържете котлетите в растително масло за 2 минути от всяка страна, без да са готови
Поставете котлетите върху тава за печене, изсипете олиото от тигана на същото място, можете да добавите малко вода.
Поставете тънки резенчета домат върху котлетите.
Поръсете с останалият кашкавал, намажете с майонеза по желание.
Поставете тавата за печене в предварително загрята на 190 градуса фурна за 30 минути. Готово!
Можете да готвите кюфтета под кожено палто веднага във фурната, без първо да пържите. В този случай времето за готвене трябва да се увеличи с 5-10 минути. След като опитате такива сочни котлети с кашкавалче в средата, със сигурност ще запишете рецептата в кулинарния си бележник!