Е такава наденица не бях яла, направо изби рибата на масата след като свекър ми я сервира, веднага взех рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е такава наденица не бях яла, направо изби рибата на масата след като свекър ми я сервира, веднага взех рецептата
Е такава наденица не бях яла, направо изби рибата на масата след като свекър ми я сервира,...
25442
Е такава наденица не бях яла, направо изби рибата на масата след като свекър ми я сервира, веднага взех рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Картофената наденица не е постна, защото в рецептата присъства свинска мас и пръжки. Но ястието е много вкусно и позволява  доста вариации.

То може да се приготви с гъби, подправки, бекон и други варианти.

Предлагаме ви р ецепта за картофена наденица , изпълнена като вкусна комбинация между картофи и наденица, запечени на фурна.

И така, как да го приготвите?

 

Необходими продукти:

– 1 кг. картофи
– 300 гр. пръжки
– 150 гр. свинска мас
– 300 гр. лук
– 1 супена лъжица заквасена сметана
– Половин глава чесън
– Сол и черен пипер
– Свински черва.

Картофена наденица - изключително вкусно и засищащо!

 

Начин на приготвяне:

Накиснете за 1 час свинските черва в разтвор от оцет и сол за да се премахне от тях лошата миризма.

За да се направи свинска мас, загрейте парчетата сланина, за да получите пръжки и ги обработете в месомелачка.

В свинската мас се запържва лука до златисто кафяво.

Обелете картофите и ги настържете на ренде, добавете 1 супена лъжица заквасена сметана към картофите за да не потъмнеят.

Към запържения лук добавете пръжките, солта и черния пипер (може и някакви други подправки според вкуса).

Добавете чесъна към настърганите картофи, като предварително го смачкате с пресата.

Когато лукът с бекона се охладят, ги добавете към картофената смес и разбъркайте добре.

 

Накиснатите и измити предварително черва се напълват с картофената смес, като плънката не трябва да е много сбита, за да не се разкъсат червата по време на готвенето. Формирайте наденица с дължина около 15 сантиметра, като краищата завържете с конец. Варете във вряща вода в продължение на 15-20 минути. След като се свари, подсушете върху хавлиена кърпа и запържете в тиган.

Изпечете във фурната до златисто кафяво.

Готовата картофена наденица сервирайте с пресни зеленчуци или кисело зеле, мариновани домати, краставици, тиквички и други.

 

Съвет на майстора: Както е известно, нарязаните или настъргани картофи потъмняват бързо, а сокът от лук възпрепятства това. Затова, за да запазите светлия цвят на картофите, винаги към суровите картофи добавяйте лук.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft