Е такива гъбки не бях яла досега, панирани стават по- вкусни от пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е такива гъбки не бях яла досега, панирани стават по- вкусни от пиле
Е такива гъбки не бях яла досега, панирани стават по- вкусни от пиле
6117
Е такива гъбки не бях яла досега, панирани стават по- вкусни от пиле
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-доброто нещо, което трябва да направите с гъбите, за да развият изцяло аромата им, е да ги запържите. Този примитивен метод на готвене остава най-добрият от най-добрите, въпреки всички нови технологии. 

Съставки

Печурки 400 g

яйце 2 бр.

Пшенично брашно 50 g

кашкавал 65 g

Лека бира 200 мл

Слънчогледово олио на вкус

 

подготовка

Настържете кашкавалът на ситно ренде и започнете да правите тесто. Разбийте яйцата и добавете към тях бира, след това брашното и кашкавала. Разбъркайте всичко до гладкост.
Изплакнете гъбите, подредете и отстранете тъмните петна, ако има такива.

Потопете всяка гъба в тестото и пържете в растително масло до златисто кафяво. Ако имате много гъби, по-добре е да използвате две тигани наведнъж или да изпържите в няколко подхода. Сервирайте горещи с любимия си сос .

За тесто е най-добре да използвате лека бира , тъй като тъмната бира може да придаде нежелана горчивина на ястието. В оригиналната рецепта няма подправки, но обичайната сол и черен пипер няма да са излишни и заедно с тях чесън, индийско орехче и дори орехи. Между другото, ако харесвате хрупкава коричка , използвайте галета . За готвене е най-удобно да вземете печурки, но всякакви гъби така ще се окажат перфектно вкусни! Запазете нашата рецепта за гъби и вижте дали е така.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft