Е такива пълнени картофи не сте яли. Любими на малки и големи (Видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е такива пълнени картофи не сте яли. Любими на малки и големи (Видео)
Е такива пълнени картофи не сте яли. Любими на малки и големи (Видео)
414326
Източник: http://www.topactualno.com/
Е такива пълнени картофи не сте яли. Любими на малки и големи (Видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнени картофи са любима храна на малки и големи. Те могат да бъдат приготвени в различни варианти, а този е наистина различен

Бях на гости в Германия, когато домакинята ни почерпи с такива картофи.

В комбинация с халба хубава немска бира, изживяването беше фантастично.

Но трябва да знаете, че българската бира също е много, много хубава, така че не трябва да я пренебрегваме!

Германците са големи фенове на картофите и на картофеното пюре, поради това можем да им се доверим.

 

Необходими продукти:

големи картофи

кайма или смляно месо

подправки

Начин на приготвяне:

Овкусете суровата кайма с вашите любими подправки – кимион, черен пипер, сминдух, ронена чубрица, розмарин и други.

Оставете месото да поеме ароматите.

През това време обелете големите картофи и трябва да извадите тяхната сърцевина.

Можете да го направите по няколко начина. В Германия жената използва нещо като турбошон – специален уред, който не съм виждала по нашите магазини.

Ако картофите са ви доста големи, използвайте прибора, с който изчиствате семките от суровите чушки.

Ако са по-дребни, има метални спирали, които често продават по пазарите и битаците, заедно с рендета за зеленчуци като на снимката.

Може вкъщи да имате и друго приспособление.

Когато издълбаете вашите картофи, трябва да ги сложите в подсолена вода да поврат, докато започнат леко да омекват, но без да са започнали да се сваряват.

Свалете ги от огъня и със студена вода ги измийте обилно.

След това трябва да ги напълните с каймата.

Ако искате, към каймата можете да прибавите и малко ситно нарязани гъби.

 

Напълнете вашите картофи и ги сложете в тавичка с олио и малко водичка да се изпекат във фурната.

Докато се пекат, вие можете да приготвите картофена супа със сърцевината на картофите или да ги добавите към друг вид зеленчукова супа или с месо.

Ако сте отделили по-голямо количество сърцевина, направете картофено пюре.

Готовите изпечени картофи поднасяте със салата от сезонни зеленчуци. Можете да ги използвате и като предястие.

В Германия ги ядохме точно така.

Да са ви сладки вкусните пълнени картофи!

https://youtu.be/KBzE-21RDHA
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft