Ако сте люботели на тиквичките не забравяйте да си подготвите сладка заготовка, добре позната на хората като "ананаски" . Тези ярко жълти филийки са много лесни за смесване с тропически плодове както по външен вид, така и по вкус. Те са много сочни, ароматни и сладки.
Всяка тиквичка ще бъде подходяща, но е по-добре да се вземат младите, тъй като те все още не са толкова влакнести и лесно ще се впишат в буркана.Така че нека започваме!
съставки
тиквички 1 кг
Ананасов сок 350 ml
захар 100 g
Лимонена киселина на вкус
ванилия на вкус
подготовка
Измийте тиквичките, обелете и нарежете на големи пръстени с дебелина 1,5-2 см. За да направите дупка, пробийте средата с чаша. Уверете се, че в заготовките няма останали семена.
Некаа направим сироп. Поставете тигана на огъня, изсипете сока, добавете 2/3 чаена лъжичка лимонена киселина и щипка ванилия. Потопете тиквичките в течността, оставете да заври и варете още 15 минути, като разбърквате.
Сложете тиквичките в стерилизирани буркани, покрийте с горещ сироп и завийте. Увийте в нещо топло, докато се охладят, след това преместете на хладно място.
Колкото по-стари са тиквичките, толкова повече се нуждаете от сироп. Можете да добавите още сок или да го разредите с вода. Този оригинален деликатес е това, от което се нуждаете за топлите зимни дни. Също така е чудесна възможност да внушите на децата любов към тиквичките . Като цяло, те са полезни, вкусни и ниско бюджетни. Струва си да опитате! Запазете рецептата и споделете с приятели. Добър апетит.