Е такова картофено кюфте не бях яла досега, след него повече традиционно едва ли ще вкусите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е такова картофено кюфте не бях яла досега, след него повече традиционно едва ли ще вкусите
Е такова картофено кюфте не бях яла досега, след него повече традиционно едва ли ще вкусите
50449
Е такова картофено кюфте не бях яла досега, след него повече традиционно едва ли ще вкусите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Картофените кюфтета са много любимо ястие на българите и често фигурират в нашата кухня. Но днес сме ви приготвили една малко по- различна тяхна вариация, която смятаме, че ще ви допадне, защото е с божествен вкус.

СЪСТАВКИ ОТ КАРТОФЕНА ОСНОВА

12 средни картофа
2 яйца
1 лук
5 супени лъжици брашно
1 дафинов лист
1 ч.л. сол

 

СЪСТАВКИ ЗА пълнежа

500 г кайма
1 лук
сол и черен пипер на вкус

 

Картофено кюфте с кайма

Нарежете картофите на едри парчета и сварете. Не забравяйте за солта.

Не оставяйте картофите да се охладят, превърнете ги в картофено пюре.

Обелете и нарежете на ситно лука.

Смесете ситно нарязан лук в растително масло, добавете към каймата, разбъркайте всичко, сол и черен пипер на вкус.

В охладената картофена маса добавете яйцето, брашното и разбъркайте.

Оформете малки топчета от картофено тесто. Разточете като малка питка. Поставете супена лъжица кайма в центъра на всяка топка.

Оформете картофените кюфтета

Оваляйте готовите кюфтета в брашно. Изсипете малко растително масло в тигана. Пържете първо от едната страна, а после от другата до златисто- кафяво.
 

Почерпете приятелите си и споделете рецептата с тях.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft