Е такова чудо нито сте яли, нито сте чували. Домашно яйчено сирене подлуди всички домакини
5 Март 2016
42295
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
кисело мляко или заквасена сметана
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
Разбъркайте яйцата със солта и захарта и ги оставете да престоят 5 минути. Прибавете прясното мляко, киселото мляко, разбъркайте добре, сипете сместа в тенджера и я сложете на водна баня. Оставете водата в долния съд да кипне и намалете температурата. Гответе 40 минути, като сместа трябва да стане като каша.
Сипете сместа в няколко големи марли, оставете да се изцеди добре. Поставете сиренето, увито в марлите в чиния и натиснете с чист камък около 500 г и оставете да стои в хладилника за 10 часа.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари