Жабешки бутчета в сметанов сос
22 Декември 2011
5083
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 дузини жабешки бутчета
2 главички от зелен лук
60 г краве масло
250 г сметана
брашно
сол и черен пипер на вкус
ситно нарязани пера от зелен лук за гарниране
Бутчетата се измиват под струя студена вода, подсушват се със салфетка и се поръсват с брашно.
Почистените главички лук се нарязват и се задушават в половината масло.
След 5 минути се слагат бутчетата.
Изпържват се от едната страна, обръщат се, прибавя се масло и се изпържват и от другата страна (3 мин).
Посоляват се и се подправят с черен пипер.
Слага се сметаната и се пържат още 23 минути.
Подправят се на вкус със сол и черен пипер.
Сервират се поръсени със ситно нарязания лук.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари