Жабешки бутчета в сметанов сос
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
8857
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г жабешки бутчета
2 глави лук
30 г масло
1 с.л. (10 г) брашно
1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
400 г сметана
1 бр. лимон
магданоз
черен пипер
В маслото се запържва нарязаният на дребно лук. Когато лукът поомекне се поръсва с брашното, а след това се прибавят поръсените с черен пипер жабешки бутчета и бялото вино и се варят 20 минути. Отделно се смесват сметаната, сокът от лимона и магданозът, нарязан на ситно и се разбъркват. Тази смес се прибавя към бутчетата и те се свалят от огъня. Поднася се горещо.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари