Най-сочното пилешко става на сух тиган - дваж по-сочно и цвърчи, като го разрежеш в чинийката! Разкош:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-сочното пилешко става на сух тиган - дваж по-сочно и цвърчи, като го разрежеш в чинийката! Разкош:
Най-сочното пилешко става на сух тиган - дваж по-сочно и цвърчи, като го разрежеш в чинийката!...
33567
Най-сочното пилешко става на сух тиган - дваж по-сочно и цвърчи, като го разрежеш в чинийката! Разкош:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не за първи път приготвям пилешки гърди в хартия за печене на сух тиган. Изключително просто и удобно е. В резултат пилешкото филе става много сочно и, което е най-интересно, тиганът винаги остава чист.  Диетично , вкусно, ароматно и без капчица мазнина - това е рецептата за сочно пиле на сух тиган в пергамент :

Сочно пиле на сух тиган

Продукти:

2 пилешки филета - 600 грама

1 ч.л. растително масло

¼ чаена лъжичка сладък червен пипер

¼ чаена лъжичка къри

¼ чаена лъжичка сух чесън

¼ чаена лъжичка суха мента

сол, черен пипер - по ваш вкус

Приготвяне:

Начукайте пилешкото филе от двете страни с чук за месо. Преди обработката увийте филетата в прозрачно фолио (или ги пъхнете в плик), за да не изпръскат кухнята с пръски от месото. 

Поръсете изтъненото филе със сол, черен пипер и любимите си подправки. Използваме къри, сладък червен пипер, сух чесън и суха мента. След това го поръсете с растително масло и го намажете върху цялото парче месо с кухненска четка. След това оставете пилешкото филе за 5-10 минути. Трябва добре да се напои с подправките.

пиле в пергамент

През това време си пригответе хартия за печене (незалепваща пергаментова хартия).

Отрежете два листа с такъв размер, че пилешките филета да се поберат свободно в тях. След това сгънете всеки лист наполовина.

сочно пиле в хартия

Поставете пилешките филета върху едната половина от хартията и покрийте месото с другата половина, притискайки плътно, от всички страни.

След това поставете увитото в хартия пиле в сух тиган и гответе на силен огън за не повече от 6-7 минути от двете страни. Важното тук е, че времето за готвене зависи и от дебелината на парчетата месо. Колкото по-дебели са, толкова по-дълго ще се готвят. Проверете готовността по цвета на месото и хартията. Хартията не трябва да става твърде тъмна на цвят.

пиле в хартия

Ето как изглежда готовото пиле. Тиганът и печката са напълно чисти.

Пилето излиза възможно най-сочно и нежно поради факта, че целият сок се съхранява вътре. 

сочно пиле на тиган

Ако го приготвите в олио, няма да постигнете такъв резултат, това е сигурно. Освен това пържените храни изобщо не са полезни за нашето тяло.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft