Желатинова глазура за торти, подходяща дори за тези, които постят
19 Март 2018
11341
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
В навечерието на светлия празник на Великден , искам да споделя с читателите рецептата за необичайна глазура за торти без белтъчини (всички, които постят могат да я хапват без проблем)
Направена е такава основа на желатин, която благодарение на този компонент запазва своята еластичност, не изсъхва и не залепва по време на печенето.
Необходими съставки:
захар 200 g
вода 100 ml
желатин 6 грама
Лимонов сок на вкус
Как да си я приготвите:
Смесете желатин с 2 супени лъжици вода, оставете 15-20 минути, докато се надуе. През това време в останалата вода, разтворете захарта и я поставете на бавен огън, докато леко започне да става гъста течността.
- В леко охладената вода сложете желатина, разбъркайте масата с миксер при висока скорост до бяла пяна (около 4-5 минути), добавете лимоновия сок.
- След 10 минути глазурата може да бъде сложена на охладени кексове, сладкиши или торти. Веднага ги украси с поръсване - и е готова!
С тази глазура може да украсявате всичко . Надяваме се, че сте харесали нестандартната идея как да си направите глазура. Ако това е така, не забравяйте да запишете рецептата в отметките си, така че в подходящия момент да ви е под ръка или споделете с приятелите си
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари