Желе от дюли
22 Декември 2011
12265
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
дюли 4 кг
захар 1.500 кг
лимонена киселина 5 гр. (1 чаена лъжичка)
Дюлите се почистват от мъха, измиват се и се нарязват на парчета, заливат се с вода (да се покрият) и се варят на тих огън до пълно омекване, след което се прецеждат.
Получената отвара се вари със захарта, докато се сгъсти.
Прибавя се лимонената киселина, разтворена в малко вода.
Варенето продължава още 5 минути.
Готовото пелте, още горещо, се изсипва в по-голям плитък съд.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари