Желирана плодова пита

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Желирана плодова пита
Желирана плодова пита
admin
Добавена от: admin
21506
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
200 г краве масло
120 г пудра захар
300 г брашно
За крема:
1 л прясно мляко
20 г нишесте
70 г брашно
4 яйца
200 г захар
плодове според сезона (ягоди, праскови, череши, портокали, смокини)
10 г желатин 

За блата: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавя се брашното и се замесва тесто. Разстила се във форма за пай (тавичка), намазана с масло и посипана с брашно. Пече се до бледорозово в умерена фурна.
За крема: В половината от млякото (студено) се разбиват брашното, нишестето, яйцата и се прибавят към останалото мляко (горещо). Прибавя се и захарта. Сварява се кремът, като постоянно се бърка до сгъстяване. Готовият крем се изсипва върху изпеченото тесто и се заглажда с нож. Когато кремът изстине, върху него се подреждат на пластове подбраните плодове (може и от компот). Една част от плодовете се изстисква. Полученият сок се прецежда, трябва да бъде около 180 г. В него се слага 150 г захар и се разбърква, за да се разтопи захарта. Прибавя се предварително накиснат в студена вода желатинът. Ако се наложи, за по-пълно разтваряне на желатина и захарта сместа може да се позатопли, но не да заври. След като започне леко да желира, напълно студеният сладкиш се залива. Престоява 24 часа в хладилника. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft