Жените го консумират, без да знаят, че води до рак на гърдата

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
Жените го консумират, без да знаят, че води до рак на гърдата
511468
Снимков материал: pixabay.com
Жените го консумират, без да знаят, че води до рак на гърдата

Пред риска от рак на гърдата е изправена всяка жена. Ето защо стремежът, не само на нежната част от човечеството, е да се избегне по всякакъв начин това животозастрашаващо заболяване, пише “ Дело.бг“

Въпреки това, понякога несъзнателно сами си вредим и така увеличаваме шансовете за развитие както на рак на гърдата, така и на други коварни заболявания.

Според проучване, проведено от екип изследователи в Kaiser Permanente

Жени с диагноза рак на гърдата , които в дневния си хранителен режим консумират пълномаслено мляко и млечни продукти, са с повишен риск от преждевременна смърт,

в сравнение с дами, диагностицирани със същото заболяване, но приемащи нискомаслени продукти.

 

Растежът на клетките в млечните жлези се стимулира от хормонаестроген, който се произвежда и се съхранява в мастните клетки.

По-голямата част от здравните експерти твърдят, че

повечето млечни продукти, произвеждани в САЩ и други западни  държави съдържат повишено количество естроген и прогестерон, тъй като млякото понякога е от бременни крави или овце.

 

Ако следваме тази логика, можем да предположим, че в нискомаслените млечни продукти има по-ниски нива на тези два хормона, тъй като са лишени от голямата част от съдържанието на мазнини.

Ето защо е препоръчително за жените, диагностицирани с рак на гърдата , да консумират по-малко пълномаслени млека и млечни произведения (сирена и кашкавали).

 

Експертите са категорични, че ако една жена консумира пълномаслени млечни продукти, то тя е изправена през вероятността да развие рак на гърдата, както и летален изход от това коварно заболяване.

 

Ето и пълният списък на продуктите, включени в проучването:

  • пълномаслено мляко
  • кондензирано мляко
  • пудинг
  • сладолед
  • яйчен крем
  • крем брюле
  • сирене
  • кисело мляко
  • масло

 

Участниците в изследването били наблюдавани в продължение на 12 години, а резултатите от изследването са били доста шокиращи:

Жените, които консумирали една или повече порции пълномаслени млечни продукти всеки ден, са имали 64% по-голяма вероятност от преждевременна смърт, независимо от причината и 49% по-голяма вероятност да  умрат от рак на гърдата ,

в сравнение с дамите, които консумирали нискомаслени млечни продукти или по-малко количество пълномаслени млечни продукт на ден.

 

Въпреки че тези резултати са доста шокиращи, трябва да разгледаме няколко други факти, преди да преминем към каквито и да е заключения.

Проучването показва връзка между консумацията на пълномасленото мляко и млечните продукти и фаталния изход от рак на гърдата, но това не доказва, че едното задължително води до другото.

 

Необходими са още изследвания, експерименти и щателни проучвания, за да се открие истинската връзка между двете неща.

Докато стане ясна и още по-детайлна информацията по този жизненоважен въпрос, специалистите препоръчват на всяка пациентка с диагностициран ранен стадий на рак на гърдата да направи всичко възможно, за да намали риска от развитие на заболяването. Ето няколко здравни съвета, които дамите с подобен проблем трябва да следват, за да подобрят състоянието си:

  • започнете здравословен хранителен режим като премахнете от менюто си преработените храни и захарта;
  • спрете консумацията на алкохол;
  • балансирайте теглото си;
  • тренирайте редовно;
  • спрете цигарите;

Приемайте всички лекарства, предписани от Вашият лекар, с цел предотвратяване развитие на заболяването.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft