Всички обичаме сладко, но често ги избягваме, заради тоновете захар в тях, но днес ще ви зарадваме. Вече спокойно ще можете да си хапвате сладко, защото имаме рецепта за вас без грам захар
Рецептата е много проста и не изисква специални кулинарни умения. Имайте предвид обаче, че процесът на готвене отнема доста време, макар и не трудоемък. Но когато опитате това дебело, плътно сладко, ще разберете, че времето си е заслужавало. Продукцията е пет до десет пъти по -малко продукт от сливите. Тази рецепта е за един буркан от половин литър. По -добре е да вземете сортовете сливи- малки, продълговати, лилави
Съставки
Сливи 3 кг
Подготовка
Измийте сливите добре и отстранете костилките от тях. Нарежете плодовете наполовина.
Прехвърлете обелените сливи в тенджера с тежко дъно. На слаб огън при непрекъснато бъркане ги оставете да заврят.
Сега намалете огъня още по -малко и продължете да готвите, като бъркате непрекъснато, в продължение на 20 минути. Извадете тенджерата от котлона и оставете да почине за около един ден
Повторете този цикъл в продължение на 5 дни. Когато конфитюрът не изпадне от обърната лъжица, той е готов.
Това сладко е особено невероятно за закуска. Само си представете: чиабата, намазана с масло и дебел слой дебело сладко от сливи с аромат на лято отгоре.